Trendyol Satıcısı Olmak

Trendyol’da Mağaza Açmak Rehberi

21 dak. okuma süresi

E-ticaretin gittikçe değer kazandığı günümüzde hem alıcılar hem da satıcılar açısından pazaryerlerinin büyük avantajlar sunduğu bir gerçek. Online alışveriş yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan pazaryerleri alıcılar için kolay alışveriş imkânı sağlarken satıcılar için de yüksek miktarda satış ve artan gelir anlamına geliyor, durum da Trendyol’da mağaza açmak konusunu açıyor. 

Trendyol, alışveriş konusunda ayrıcalıklar sunan bir pazaryeri olmayı başarırken pek çok satıcının Trendyol’da mağaza açmak konusu aklını çeliyor. Güçlü altyapısı, satıcıların işini kolaylaştıran pazarlama stratejileri ve ciddi seviyelere ulaşan günlük trafik oranları sayesinde Trendyol hemen her satıcının mağaza açmak istediği bir platform. 

SimilarWeb adlı bir kuruluş tarafından yapılan değerlendirmeye göre dünyanın en çok tercih edilen 20 platformundan bir tanesi Trendyol. 30 milyonu aşkın kullanıcısı olan Trendyol’da trafiğin gün geçtikçe artış göstermesi aylık trafik miktarının 200 milyonu aşmasını sağlıyor. Peki, Trendyol’da mağaza açmak isteyen kullanıcılar neler yapmalı? Trendyol’da mağaza açma rehberi sayesinde bu soru ve çok daha fazlasına cevap bulabileceksiniz.

Trendyol Mağaza Nedir? 

Trendyol mağaza, e-ticarette faaliyet göstermek isteyen bireysel ve kurumsal girişimcilere fiziksel bir mağazaya ihtiyaç duymaksızın satış imkânı sunar. İnternetten ürün satmak isteyen herkesin koşulları sağlaması durumunda bir Trendyol mağazası açarak kârlılığı yakalaması mümkün. 35 milyonu aşkın müşterisi bulunan Trendyol gün geçtikçe müşteri sayısını arttırırken satıcılar için büyük fırsatlar sunuyor. 

Trendyol’da Mağaza Açmanın Avantajları

İnternet ortamında hizmet veren pek çok pazaryeri varken neden Trendyol’da mağaza açmalıyım? diye düşünüyor olabilirsiniz. Daha kolay satış ve yüksek oranda kârlılık elde edebileceğiniz Trendyol’da mağaza açmak size daha pek çok avantaj sunar. Bu çerçevede Trendyol mağaza ile sizi nelerin beklediğine daha yakından bir göz atalım!

  • Türkiye’nin en çok tercih edilen pazaryeri Trendyol’da satış yapmak markanızın prestijini arttırır,
  • Trendyol’un reklam ve pazarlamaya ayırdığı bütçe sayesinde geniş bir kitleye ulaşmanız kolaylaşır,
  • Rakiplerinizin bulunduğu Trendyol’da rekabeti daha başarılı bir şekilde sürdürebilirsiniz,
  • Markanızın bilinirliği artarak tüketici potansiyeliniz yükselir,
  • Trendyol tarafından dönemsel olarak oluşturulan kampanyalar sayesinde satışlarınızı ve kârlılığınızı arttırmanız mümkündür,
  • Tüketicilerin SSL setrifikası ile ödeme yaptığı bir platform olan Trendyol’da satış yapmak müşterilerle yaşadığınız güven sorununu ortadan kaldırır,
  • Alıcı ve satıcı haklarının korunduğu bir platformda yer alarak ticari kayıpları önleyebilirsiniz,
  • Müşteri sadakat programları sayesinde düzenli siparişler alabilirsiniz,
  • Teknik altyapı ile ilgilenerek e-ticaret sürecini yönetmek yerine sadece satışlarınıza odaklanabilirsiniz,
  • Pazaryeri entegrasyonu gibi teknolojik çözümlerle ürün satışı ve stok takibi süreçlerini basitçe gerçekleştirebilirsiniz,
  • Çeşitli kargo şirketleri ile gerçekleştireceğiniz anlaşmalar sayesinde indirimli kargo gönderiminden faydalanabilirsiniz.
  • Müşteri yorum ve puanları sayesinde potansiyel tüketicilerin sizi tercih etmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik yorumların şeffaf ve gerçek olması hizmetlerin daha kaliteli olmasını sağlıyor.

Trendyol’da mağaza açarak tüm bu avantajları elde ederek güçlü bir e-ticaret markası yaratabilirsiniz.

Kimler Trendyol’da Mağaza Açabilir?

Trendyol’da satış yapmak isteyen her girişimci için mağaza açmak mümkün olsa da internetten satış yapmanın ticari bir faaliyet olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle de gelirin resmi bir şekilde kaydedilmesi, fatura kesme ve vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. 

Trendyol’da satış yapmanın ticari bir faaliyet olduğu düşünüldüğünde satıcıların şirkete sahip olmaları gerekmektedir. Sermaye ya da şahıs şirketi kurduktan sonra gerekli şartları sağlayan herkes Trendyol’da satıcı olabilir. KEP ya da MERSİS numarası gibi gereklilikleri yerine getirerek e-ticaret satışlarınızı yönetmeniz mümkündür. (Mağaza açma şartları ve diğer bütün koşullar Trendyol’da Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler kısmında detaylandırılacaktır.)

Şahıs şirketi nedir? Kurmak gerekli mi? Nasıl kurulur? Aşağıdan izleyebilirsiniz.

6 Adımda Trendyol’da Mağaza Açmak ile İlgili Her Şey

Trendyol’da mağaza açarak satıcı olmak için Trendyol tarafından belirlenmiş kurallar doğrultusunda başvuru süreçlerini yönetmek gerekir. Peki, Trendyol mağaza açma konusunda hangi adımları izlemek gerekir? Trendyol’da Mağaza Açmak Eğitimi ile bütün aşamaları uygulamalı olarak inceleyebileceğiniz gibi aşağıdaki adımlara da göz atarak süreç hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte bir Trendyol satıcısı olmak için izlemeniz gereken adımlar!

trendyol mağaza üyelik ekranı

Başvuru Formu

Trendyol Pazaryeri için başvuru formu kısmını tamamlayarak kişisel bilgilerinizin sisteme tanımlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada sizden aşağıda sıralanan temel bilgiler talep edilmektedir. Bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamladığınızda bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

  • Şirket Yetkilisinin Adı ve Soyadı
  • Cep Telefonu Numarası
  • E-Posta Adresi
  • Faaliyet Gösterilen İl ve İlçe
  • Satış Yapılacak Ana Kategori
  • Şirket Türü (Limited, Anonim Vb.)
  • Şirket Türüne Göre T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası

Yukarıdaki bilgileri girip onayladıktan sonra bir sonraki sayfada ‘Başvuruyu Tamamla & Şifre Al’ butonuna basarak doğrulama adımına ilerlemeniz istenmektedir.

SMS Doğrulama

SMS Doğrulama aşamasında sisteme girdiğiniz cep telefonunuza 5 haneli bir kod gönderilecektir. Bu kodu verilen süre içerisinde girdiğinizde üyelik oluşturma işleminiz başarılı bir şekilde sonuçlanacaktır. 

trendyol mağaza hesap açılışı

Şifre Oluşturma 

Onaylanan üyeliğiniz için verilen kurallar doğrultusunda 8 haneli bir şifre belirlemeniz istenir. Şifrenizi belirlerken akılda kalıcı ama kolay tahmin edilemeyecek bir şifre belirlemeye özen göstermelisiniz. Çünkü bu şifre sizin mağazanızın anahtarı kadar önemli olacaktır. Şifrenizi belirlerken aşağı kısımdaki bütün uyarıları yeşil olmalıdır. Herhangi bir uyarı kırmızı yanıyorsa şifreniz kurallara uygun değil demektir.

trendyol satıcı başvuru

Şirket Bilgilerinin Girilmesi

Trendyol’da satış yapacağınız mağazanıza ait aşağıdaki bilgileri eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekir. KEP Adresi ve MERSİS No opsiyonel olsa da diğer bilgileri mutlaka girmeniz gerekir. Aksi takdirde sonraki aşamaya geçemezsiniz.

  • Fatura Türü (Kâğıt, E-Arşiv Vb.)
  • KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) Adresi
  • Mağaza Adı
  • MERSİS Numarası
  • Şirkete Ait IBAN Numarası
trendyol şirket bilgileri girişi

Adres, Operasyon ve İletişim Bilgileri

Operasyon, adres ve iletişim bilgileri mağazanızın adresi olarak kabul edileceğinden bu adresi eksiksiz girmeye özen göstermelisiniz. Operasyon sorumluları kısmında 2 personel adı ve bilgileri istense de bunları kendi bilgilerinizle doldurabilirsiniz. Bu aşamada tek çalışanlı mağazalar için herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. İstenen bütün bilgiler aşağıdaki gibidir.

  • Kargo Şirketi
  • Kargoya Verme Süresi
  • Entegrasyon Modeli
  • Fatura Adresi
  • Şirket Merkezi
  • Sevkiyat Adresi
  • İade Adresi
  • Finans Sorumlusu Bilgileri
  • Müşteri Hizmetleri Sorumlusu Bilgileri
trendyol satıcı üyelik sözleşmesi

Sözleşme Onayı

Son aşamada ‘Satıcı Sözleşmesi’ için onay vermeniz talep edilmektedir. Sözleşmeyi indirme butonuna tıklamadan aşağıdaki kutucukları seçemiyor olmanız nedeniyle sözleşmeyi mutlaka indirmelisiniz. Sonrasında kutucukları işaretleyerek ‘Başvuruyu Tamamla’ butonunu tıklayabilirsiniz. 

Veee artık siz de bir Trendyol satıcısısınız. Ama unutmadan şunu belirtmek gerekir ki onaydan sonraki 10 iş günü içerisinde ‘Sözleşme Aslı’, ‘İmza Beyannamesi/Sirküsü Fotokopisi’ kargo ile Trendyol’a gönderilmelidir. Aksi takdirde satışlardan elde ettiğiniz gelirlere ait ödemeler tarafınıza yapılmaz.

Trendyol’da mağaza açmak isteyen satıcıların kadın olması durumunda ‘Güçlü Kadınlar Programı’ çerçevesinde komisyon desteği, vade avantajı, entegrasyon desteği, pazarlama desteği, eğitim desteği ve banka desteği gibi pek çok ayrıcalıktan faydalanmaları  mümkün.

Trendyol’da Mağaza Açarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Trendyol, satışlar konusunda size çok geniş bir özgürlük sunsa da satışlarınızı yapmaya başlamadan önce bazı çok önemli hususları dikkate almalısınız. İlk aşamada vergi sorumluluklarınızı yerine getirmeniz gerektiğini ifade etmek gerekir. Çünkü Trendyol bütün satışların vergilendirilmesi ve yasal çerçevede sorumlulukların yerine getirilmesi adına hareket eder. Öte yandan üyelik işlemlerinin tamamlanması sonrasında sadece ürün yüklemek yeterli değildir. Ürünlerinizi kategori sayfalarında öne çıkaracak reklam çalışmaları yapmalısınız. Aksi takdirde rakiplerinizin geride kalmaktan kurtulamazsınız. Peki, ürünlerinizi yüklerken nelere dikkat etmeniz gerekir?

  • Ürünleri yüklerken boy, ölçü, renk, beden ve diğer bütün detayları olabildiğince açıklayıcı bir şekilde paylaşmalısınız,
  • Stok takibini eksiksiz ve düzenli bir şekilde gerçekleştirmelisiniz,
  • Kargo süreçleri hakkında detaylı bilgi vermelisiniz,
  • Müşteri sorunlarına özenli cevap vermelisiniz,
  • Sipariş iptaline ve hatalı kargoya neden olacak problemlere karşı dikkatli davranmalısınız.

Trendyol’da Satış ve Komisyon Oranları

Trendyol’da mağaza açmak isteyen satıcı adaylarının bilmesi gereken bir detay var ki o da komisyon oranlarıdır. Her kategoriden alınan komisyon oranları farklı olduğundan satıcının hangi kategoride satış yapacağını dikkate alarak muhtemel gelirini ve komisyonu hesaplaması mümkündür. Satıcıların pek çoğu komisyon oranlarını dikkate alarak ürün fiyatlarını belirlediğinden kendi e-ticaret sitelerinde satışa sundukları ürünler ile Trendyol mağazasındaki ürünler arasında fiyat farkı olmaktadır. Siz de bu yaklaşımı benimseyerek kârlılığınızı arzu ettiğiniz seviyede tutabilirsiniz. Kârlılığınızı ölçmek e-ticaret eğitmeni Dolunay Özeren’in hazırlamış olduğu Hesaplama Aracına göz atabilirsiniz.

trendyol komisyon oranları

Trendyol Vergi ve Faturalandırma Süreçleri

Trendyol’da mağaza açmak isteyen her satıcının vergi mükellefi olma zorunluluğunun bulunduğundan söz etmiştik. Bu doğrultuda satıcılar açısından her ürün satışı için fatura kesilmesi, faturaların Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirilmesi ve vergilerin ödenmesi gerekmektedir. Trendyol, tamamen aracılık hizmeti verdiğinden bu gibi konularda satıcılara çözüm sunmaz. Bu nedenle de Trendyol’da mağaza açmak isteyen kimselerin bir muhasebeci desteği almaları önerilmektedir. Böylelikle vergilendirme süreçleriyle alakalı sorun yaşanması da söz konusu olmayacaktır.

Trendyol’da faturalandırma sürecine bakıldığında ise satıcılara bazı avantajlar sunulduğundan söz edilebilir. Trendyol E-faturam sayesinde faturalarınızı panel üzerinden oluşturmak ve satışlarla ilgili profesyonel bir süreç yönetimine başvurmak mümkündür. Kesilen fatura her ne kadar online ortamda alıcıya ulaştırılıyor olsa da ürünle birlikte fatura ya da sevk irsaliyesinin çıktısının gönderilmesi şarttır. İade durumlarında ise ‘İade Faturası’ ya da ‘Gider Pusulası’ oluşturularak satışın iptal edilmesi sağlanmalıdır. 

Trendyol’da Mağaza Açmak Ne Kadar Sürer?

Trendyol’da mağaza oluşturarak satışlara başlamak için 10-15 dakikaya ihtiyacınız vardır. Ancak ürünlerin yüklenmesi ve sözleşmelerin Trendyol’a ulaştırılması da düşünüldüğünde 1 ila 7 gün arasında gerçek anlamda mağazanızın açılması mümkündür. Mağazanızı açtıktan sonra satışlarınızı arttırmak adına gerekli yöntemleri izleyerek daha başarılı bir sürece kapı aralayabileceğinizi unutmamalısınız. Aşağıdan Trendyol’a nasıl toplu ürün yüklenir izleyebilirsiniz.

Trendyol Mağazası Açmak için Gerekli Belgeler

Trendyol’da mağaza açmak için başvuru süreçlerini online bir şekilde yönetmeniz gerekse de mağazanızın tam anlamıyla satışa hazır hale gelmesi adına bazı önemli belgeleri Trendyol’a basılı bir şekilde ulaştırmanız gerekmektedir. Aşağıda sıralanan bilgi ve belgeleri Trendyol’a göndererek mağazanızın resmi anlamda kuruluş işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 

  • Ad Soyadı
  • Cep Telefonu Numarası
  • E-Posta
  • Faaliyet Belgesi
  • Islak İmzalı Satış Sözleşmesi
  • İmza Sirküleri
  • Satış Yapılacak Kategori
  • Şirket Ticaret Unvanı
  • Şirket Türü
  • Ticaret Sicil Gazetesi Kaydı
  • Ticari Sicil Numarası
  • Vergi Kimlik Numarası

Trendyol’da Satacak Ürün Bulmak

Eğer henüz Trendyol mağazanızda ne satacağım diye düşünüyorsanız Dolunay Özeren’in Trendyol eğitimindeki Satacak Ürün Bulmak serisini izleyebilirsiniz. Bu serideki videolardan ilkine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Trendyol’da Ürün Satışı

Trendyol’da mağaza açarak ürün satışlarınızı yönetme fırsatı elde edebileceğiniz gibi mağaza yönetimi ve ürün yükleme süreçlerinde de bazı avantajlı seçeneklere ulaşabilirsiniz. Bu doğrultuda ‘Ürün Ekleme’ ile alakalı sizi bekleyen seçeneklerin neler olduğuna göz atmak gerekecektir.  Trendyol’da Mağaza Açmak Eğitimi’nde ‘Ürün Ekleme’ ile alakalı bütün süreçleri öğrenebileceksiniz. Ayrıca aşağıdaki açıklamalarla ‘Ürün Ekleme’ konusuna hızlıca göz atabileceksiniz.

trendyol ürün yükleme ekranı

Trendyol’a satıcı olarak üye olduktan ve mağazanızı oluşturduktan sonra yukarıdaki görseldeki gibi 3 farklı ürün yükleme seçeneğinizin olacağını bilmelisiniz. Her bir seçeneğin kendi özelinde avantaj ve dezavantajları vardır. Aşağıda açıklamalarıyla paylaştığımız ürün yükleme yöntemlerini değerlendirerek Trendyol’da ürün yönetimi konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanabilirsiniz.

Trendyol Kataloğundan Ürün Ekleme

Trendyol, satıcıların ekledikleri bütün ürünleri kendi kataloğuna kaydeder. Katalogda kayıtlı olan ürünlerin daha sonra tekrar satılması halinde ‘Ürün Yükleme’ aşaması çok daha başarılı bir çözüme dönüşmektedir. Bu seçenekle ürün yüklemek istediğinizde diğer satıcıların eklediği ürünler arasından bir seçim yaparak satış süreçlerinizi yönetebilirsiniz. Ayrıca sizin eklediğiniz ürünler de diğer satıcılar tarafından ‘Katalogdan Ekle’ seçeneği ile mağazaya eklenebilir. Satış yapacağınız ürünün satış fiyatı, stok kodu ve miktarını belirleyerek satış yapabilirsiniz.

Tekil Ürün Oluştur ile Ürün Ekleme

Entegrasyon hizmeti almayan ya da ürün listesi bulunmayan satıcılar için bu seçenekle ürünleri tek tek girmek gerekmektedir. Ürünleri tekil olarak girmek ciddi bir zaman gerektirdiğinden Trendyol satıcıları için bu yöntemin çok tercih edilmediğinden söz etmek mümkündür.

Excel Ürün Girişi – Toplu Ürün Girişi

Trendyol’da mağaza açtıktan sonra ürün girişi yapmak için tercih edebileceğiniz en pratik yöntemlerden bir tanesi ‘Toplu Ürün Girişi’ olacaktır. Excel formatında sıralanmış ürünler sayesinde tek bir hamle ile ürünlerinizi Trendyol mağazanıza aktarabileceksiniz. Böylelikle hem zamandan tasarruf edecek hem de daha önceden hazırlanmış listedeki doğru bilgileri tekrar kontrol etmek durumunda kalmayacaksınız.

Yukarıda açıklanan yöntemlerden hangisini kullanırsanız kullanın satıcı olarak alıcılara aynı hizmetleri sunacaksınız. Ürün Ekleme konusunda alternatifler arasından bir seçim yapma zorunluluğu tamamen zaman verimliliği ve ürün bilgilerindeki eksiksizlik açısından önemlidir.

Trendyol’da Mağaza Yönetimi

Trendyol’da mağaza açmak ile ilgili bütün adımları başarılı bir şekilde tamamladığınıza göre artık mağazanızın daha profesyonel görünmesini sağlamak adına ‘Mağaza Yönetimi’ kısmına girmelisiniz. Mağaza Yönetimi kısmı mobil ya da masaüstü görünümde mağazanıza giren tüketicilerin nasıl bir görüntü ile karşı karşıya kalacaklarıyla alakalıdır. Trendyol’da Mağaza Açmak Eğitimi’nde mağazanızın daha etkili bir şekilde tasarlanması konusunda bütün detaylara ulaşabilirsiniz.

Mobil sürüm ya da masaüstü sürüm seçeneklerini tercih ederek mağazanızın ‘Banner’, ‘Ürün Yerleşimi’ ve ‘Logo’ gibi kısımlarını belirleyebilirsiniz. Bu aşamada Trendyol logonuzu otomatik bir şekilde oluşturmanıza olanak tanıdığı gibi önceden hazırladığınız logoyu girmenize de imkân tanır. Banner ve logo kısımlarının yanı sıra ön sırada gösterilecek ürünlerin neler olacağına da siz karar verebilirsiniz. Bu yöntemle Trendyol satıcısı olarak öne çıkarmak istediğiniz ürünleri kolayca belirleyebilirsiniz.

Mağazanızın görsel olarak yönetimini yapabilirken ‘Raporlar’, ‘Promosyonlar’, ‘Finans’, ‘Sipariş & Kargo’ süreçlerini ve ‘Reklam Yönetimi’ aşamalarını da Trendyol üzerinden çok basit bir yürütebilirsiniz. Trendyol, bütün süreçleri tek bir panel üzerinden yönetmenizi sağlayarak ürün satışlarında başarı ihtimalinizi de arttırmayı amaçlıyor. 

Trendyol’da Mağaza Açtıktan Sonra Satışlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

Trendyol’da sanal bir mağaza açarak satış fırsatlarını yakalamanız mümkün olsa da pek çok rakibinizin olduğunu bilerek hareket etmek başarıyı getirecek en önemli faktörler arasındadır. Bu nedenle de Trendyol’da mağaza açmak tek başına yeterli bir durum değildir. Gerek Trendyol içi reklamlar gerekse diğer dijital pazarlama stratejilerini kullanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Üstelik satacağınız bir ürününüz yoksa dahi ürün belirleyerek kârlı bir girişime kapı aralayabilirsiniz. Peki, Trendyol mağazanızda satışa sunduğunuz ürünler için tercih edeceğiniz en ideal pazarlama stratejileri neler olacaktır?

Trendyol’da SEO Çalışmaları

SEO, temel olarak Arama Motoru Optimizasyonu olarak bilinse de Trendyol mağazanız için de bu çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. Satışa sunduğunuz ürünler için anahtar kelime odaklı optimizasyonlar sayesinde rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Ürün açıklamaları, mağaza açıklamaları ve ürün başlıklarını doğru bir şekilde belirlemek SEO açısından sizi öne taşıyacak unsurlardan sadece birkaç tanesidir. 

Ürün açıklamalarını yazarken hem anahtar kelime kullanımını doğru bir şekilde yapmaya hem de kullanıcıya fayda sağlayacak bilgiler vermeye odaklanmalısınız. Böylelikle SEO’da başarıya ulaşabilirsiniz. SEO çalışmalarının bir parçası olarak ürünlerinize ait fotoğrafları farklı açılardan çekerek ekleyebilirsiniz. Bu yöntem ürünlerinizin daha çok tıklanmasına ve trafik çekmesine katkı sağlayacaktır.

Sosyal Medya Reklamları

Trendyol, milyonlarca tüketicinin her gün tercih ettiği bir platform olarak bilinse de bununla yetinmek bir satıcı için pek de doğru olmayacaktır. Tam aksine satışları arttırmanızı sağlayacak bir yaklaşım benimsemek adına Sosyal Medya Reklamları kullanmayı denemelisiniz. Sosyal medya gerek kullanıcı sayısı gerekse de hızlı etkileşim sağlıyor olması sayesinde pek çok Trendyol satıcısı için avantajlı bir seçenek. Bu nedenle de sosyal medya ile Trendyol mağazasını büyütmek mümkün.

Trendyol Influencer Reklamları

Trendyol, Influencer marketing çalışmalarına yoğun bir şekilde odaklanan platformlardan bir tanesidir. Ünlülerin çeşitli kampanya ve promosyonlarda bulunmalarını sağlayarak mağazaların daha fazla satış yapmalarına olanak sağlar. Bu tür reklam çalışmaları için belirli bütçeler olduğundan bu yöntemi tercih edecekseniz bütçenizi doğru bir şekilde belirlemelisiniz. Trendyol tarafından belirlenen ünlüler aracılığıyla mağazanızın reklamları yapılabilirken reklam bütçenizi arttırarak ünlüyü siz de seçebilirsiniz. Böylelikle Influencer marketing konusunda daha başarılı bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Trendyol İçi Reklamlar

Trendyol reklam seçenekleri konusunda beklentilerinizi karşılarken platform içinde yayınlanan reklamlarla da mağazanızın öne çıkmasını sağlar. Belirleyeceğiniz reklam bütçesi sayesinde başarılı bir reklam çalışması yapabilirken mağazanızla ilgilenen potansiyel müşterilere kolayca ulaşabilirsiniz. 

Trendyol iş birliği ile gerçekleştireceğiniz reklam çalışmalarında başarıya ulaşma ihtimaliniz oldukça fazla. Ancak Trendyol size hiçbir zaman satış vaadinde bulunmaz. Bu nedenle de reklam çalışmalarına başvurmak istediğinizde satışların kesin olmayacağını bilmelisiniz.

Trendyol’da Mağaza Açmak ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Trendyol’da mağaza açmak ve satışları yönetmek oldukça önemli bir konu olduğundan satıcıların sürece dair merak ettiği konular da hayli fazla. Aşağıda sıralanan ‘Trendyol’da Mağaza Açmak ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular’ ile siz de merak ettiğiniz detayları daha yakından keşfetme şansına sahip olabileceksiniz.

Trendyol’da mağaza açmak için ne gerekli?

Trendyol’da bir mağazanızın olması için şirket kurmanız ve Trendyol tarafından talep edilen belgeleri ibraz etmeniz yeterlidir. Süreç ile alakalı bütün detayları ‘6 Adımda Trendyol’da Mağaza Açmak ile İlgili Her Şey’ kısmında görebilirsiniz.

Trendyol Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Trendyol’da komisyon oranları kategori bazlı belirlenmektedir. Bu nedenle ‘Trendyol’da Satış ve Komisyon Oranları’ kısmından satış yapmak istediğiniz kategoriyi bularak komisyon oranlarını inceleyebilirsiniz.

Trendyol’da Kendi Ürünlerimi Nasıl Satarım?

Trendyol’da mağaza açarak satış yapmaya başlayabilirsiniz. Kendi ürünlerinizin satışı için kaliteli fotoğraflar çekmeyi ve ürünle alakalı bütün detayları eklemeyi unutmamalısınız.

Trendyol Ürün Başına Ne Kadar Alıyor?

Trendyol’da sabit bir komisyon tutarı bulunmamaktadır. Bunun yerine kategori bazlı komisyon oranları üzerinden kesintiler yapılmaktadır. Durum böyle olunca hem komisyon oranları hem de ürün fiyatı üründen alınacak komisyon miktarını belirlemektedir.

Trendyol’da Mağaza Açmak Ücretli mi?

Hayır, Trendyol mağaza açmak için herhangi bir ücret talep etmez. Satıcılar ücretsiz bir şekilde üye olduktan sonra satışlar üzerinden komisyon ödemektedir.

Trendyol ile Anlaşma Nasıl Yapılır?

Trendyol aracılığıyla satış yapmak isteyen mağaza sahipleri için platforma üye olmak ve gerekli belgeleri Trendyol’a göndermek yeterlidir. Ekstradan bir taahhütname vermeye ya da ödeme yapmaya gerek yoktur.

Trendyol’da Kargo Ücreti Ne Kadar?

Trendyol aracılığıyla gerçekleştireceğiniz satışlar için ödenecek kargo ücreti ürünün ‘Desi’ değerine ve seçilecek kargo firmasına bağlı olarak değişkendir. Bu nedenle de her ürün için farklı bir ücretlendirme söz konusudur. En uygun teklifler için kargo şirketleri ile görüşmeniz gerekir. 

Trendyol’da En Çok Ne Satılıyor?

Trendyol, ürün satışlarının çok ciddi boyutlara ulaştığı bir platformdur. Ancak tüketicilerin tercih ettiği ürün gruplarına bakıldığında ev ve temizlik ürünleri, gıda, sağlık ve spor ürünleri, bebek bakım ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve petshop ürünleri Trendyol en çok satanlarda ön sırada yer almaktadır. 

Trendyol ödemesi ne zaman yatar?

Trendyol ödeme vadesini kategoriden kategoriye değiştirmektedir. Örneğin, yeni gelen vade değişikliği ile tekstil kategorisinde satış yapan bir firma satıştan 28 gün sonra ödeme alacaktır.

Trendyol Ödemesi Nereye Yatar?

Trendyol, ödemeleri mağazanızı oluştururken paylaştığınız IBAN Numarasına yatırır. Banka değişikliği talep etmeniz durumunda mağaza bilgilerinizi güncellemeniz yeterli olacaktır.

Tüm bu detayları öğrendiniz ama hala profesyonel anlamda desteğe ihtiyacınız mı var? Trendyol’da Mağaza Açmak Eğitimi sayesinde bütün süreci uygulamalı bir şekilde öğrenme şansına sahip olabileceksiniz. O halde eğitime kaydolarak süreci başlatmanın tam zamanı!


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

50% İNDİRİM
45 TL İNDİRİM
40% İNDİRİM
35 TL İNDİRİM
30% İNDİRİM
25 TL İNDİRİM
20% İNDİRİM
PAS
Trendyol ile E-ticaret Eğitimine İNDİRİM KAZAN!
Hemen E-posta adresinizi yazarak çarkı çevirin. İndirim kazanmak bu kadar kolay!
*Her kullanıcı 1 kez çevirebilir.
*Hile yapan kullanıcılar engellenir.